Skärholmsloppet

Skärholmsloppet är ett femkilometerslopp som passar utmärkt för såväl nybörjare som elit. Loppet hade premiär 2012 och hade senast drygt 2150 anmälda löpare. Den omväxlande och löpvänliga banan går på breda parkvägar kring Skärholmen och Vårberg och visar upp stadsdelens mångfald på bästa sätt.

Starten av premiärloppet 2012.

 

Bansträckningen bjuder på en skön blandning av höghus, natur och en spektakulär passage rätt genom SKHLM-köpcentrum. Loppet ramas in med DJ:s och musik kring banan och artistuppträdanden på Skärholmstorget. Highwon, Malcolm B och Grillat & Grändy är ett axplock av de artister som medverkat. Skärholmsloppet är 5,00 km (kontrollmätt bana).

Passagen genom SKHLM är otroligt uppskattad av både barn och vuxna.

 

Lilla Skärholmsloppet går samma dag som vuxenklassen och vänder sig till pojkar och flickor mellan 7-13 år. Loppet är 2 km långt och har etablerat sig som söderorts största motionslopp för barn. Barnfetman har länge varit högre i Skärholmens stadsdel i jämförelse med andra delar av Stockholm och ett syfte med Skärholmsloppets är att stimulera barn och unga till motion.

Highwons uppträdande inför tusentals åskådare i samband med loppet 2012.

 

Film från Skärholmsloppet ser du här.

Skärholmsloppets huvudsponsor är SKHLM.

(c) Löparakademin 2018
Integritetspolicy